Crapsregler

Lär dig reglerna i Craps
I Craps turas spelarna om att kasta två tärningar, den som kastar kallas shooter. Det är tärningarnas sammanlagda summa som avgör om spelet går vidare eller inte. Ett bra sätt att tänka på är att se spelet i olika omgångar. När det är din tur att kasta ska du först göra din satsning, det vill säga lägga dina marker på förslagsvis Pass Line.

Craps regler och ordning
Det finns många sätt att satsa på, men Pass Line är den som med största sannolikhet ger dig störst vinst. När det är gjort är det dags att kasta de båda tärningarna en första gång, även kallat ”come out roll”. Om denna ger 2, 3, 7, 11 eller 12 är spelet över. En 7:a eller 11:a ger vinst medan 2, 3 eller 12 innebär förlust. Här kan som sagt spelet vara slut, men det fortsätter om du får en så kallad ”point” – någon av följande: 4, 5, 6, 8, 9 eller 10. Nu gäller det att lyckas med ännu en ”point” innan oturen slår till och ger en 7:a. Om summan blir sju innan du fått in en ny ”point” är förlusten ett faktum. Dessa regler räcker att kunna, för att på ett fullgott sätt spela Craps.

Andra sätt att satsa på i Craps
När du lärt dig ”Pass Line” kan du prova ”Don´t Pass Line”, vilket i stort sett går ut på samma sak, fast tvärtom. Enda skillanden är att 12:an varken ger vinst eller förlust, du får pengarna tillbaka istället. Därutöver kan du prova att satsa på exempelvis Odds, Field, Place eller Come – Don´t Come.